Fakültemiz Cebeci Hastanesi Hemşireleri, Emzirme Danışmanlık Timinde!

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda açılan Emzirme Danışmanlık Timi stantlarında Bebek Dostu Hastane olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi yerini aldı. Stantlarda, vatandaşlara anne sütü ve emzirmenin önemi anlatıldı, “Annelere Rehber ve Bebek Bakım Rehber”leri dağıtıldı, müzik dinletisi yapıldı, lohusa şerbeti dağıtıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı birimi tarafından Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında başkentte ikamet eden, emzirmeyle ilgili sorun yaşayan annelere profesyonel sağlık çalışanları tarafından ücretsiz emzirme danışmanlığı hizmeti vermek için oluşturulan 17 kişilik bir Emzirme Danışmanlık Timi’nde görev alıyor. Doktor, hemşire, ebe, diyetisyen gibi sağlık personelinden oluşan Emzirme Danışmanlık Timine vatandaşlarımız telefon hattıyla 7 gün 24 saat ulaşabiliyor.

Fakültemiz Cebeci Hastanesi Başhemşireliği çalışanları, stantlarda, sosyal destek projeleri kapsamında anne sütü ve emzirmenin önemini, bebeklerin doğduğu andan itibaren ilk 6 ay mutlaka anne sütü ile beslenmesini, 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesini anlattı.

2019-10-10T11:19:33+03:00