Genel Cerrahi Yara Bakım Ünitesi Yenilenerek Hizmete Açıldı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı bünyesinde, ülkemizin ilk yara bakım ünitesi olarak 2004 yılında açılan Genel Cerrahi Yara Bakım Ünitesi, yenilenmiş haliyle 9 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

İbni Sina Hastanesi 2’inci Katında yapılandırılan Ünitenin açılışına, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ayşe Küçükdeveci, Genel Cerrahi Yara Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Uncu, Genel Cerrahi Anabilim Dalından çok sayıda öğretim üyesi, Hastane Müdürü Emre Mutlu, Hastane yönetiminden yetkililer, hemşireler ve idari çalışanlar katıldı.

Genel Cerrahi Yara Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Uncu, Ünitenin, 2013 yılına kadar Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğbay Tuğ’un yönetiminde önemli hizmetler verdiğini, o yıldan sonra da çok sayıda hastanın yarasını, imkanlar ölçüsünde yatarak ve ayaktan tedavi ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Uncu, İbni Sina Hastanesi Yönetimi ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Erverdi’nin büyük katkıları ile Yara Ünitemizi büyüterek ve  tamamen yenileyerek hizmete açtıklarını söyledi.

Uluslararası Standartlara uygun tek yara bakım ünitesi
Prof. Dr. Uncu, Yara Ünitemizin, bu yeni hali ile ülkemizin uluslararası standartlara uygun ilk ve tek yara merkezi olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Uncu, Ünitemiz ilgili şu bilgileri paylaştı: “Ünitemizde başta diyabetik ayak ülserleri, ekstremite  arteriyel, venöz yaralar başta olmak üzere, her türlü kronik yara hastasını tedavi etmeye çalışıyoruz. Yeni ünitemizde lokal anestezi ile küçük cerrahi müdahaleleri yapma imkanına da kavuşmamız sevindirici olmuştur. Kronik yara sebebi ile farklı kiniklerimizden gelen konsültasyon isteklerini karşılayabiliyoruz. Ünitemizde gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen doktor ve hemşirelere belli sürelerde eğitim verebilmekteyiz.”

Prof. Dr. Uncu, diğer hastanelere model teşkil edecek böyle bir üniteye kavuşmanın verdiği motivasyon ile yarada daha kapsamlı işler yapma azmi ve kararlığında olduklarını vurguladı.

2019-10-15T09:27:54+03:00